måndag 21 februari 2011

Bluffmat/Fake food


Jag såg på ett tvprogram på Finlands TV 2 ikväll som handlade om förfalskad mat. Något som var aktuellt redan för ett par år sedan i Sverige när hemlige kocken kom ut med sin bok.

Idag accepterar finländarna att rökt skinka inte alls är rökt, bara smaksatt med aromer. Gräddglass innehåller knappt någon grädde, högst fem procent. Skinkpålägg innehåller ingen skinka, bara slaktavfall. Lättmajonnäs innehåller ingen majonnäs. Växtfettblandning görs av ostmassa och animaliska tillsatser. Kyckling i honungsmarinad innehåller ingen honung, marinaden är gjord av palmolja och aromer. Fullkornsrågbröd innehåller 50% vetemjöl och det nybakade brödet i butikerna bakas på industriell deg som kan ha varit djupfryst i ett år.

Slakterierna och färdigmatfabrikerna tillåter inga besök, i alla fall inte om man har en filmkamera. Det går ju ganska blodigt till i slakterierna och man vill inte se vilka kroppsdelar som man gömmer i de sliskiga marinaderna. Dessutom vet många av dagens storstadsungdomar inte att hamburgerbiffar och korv görs av döda djur. Visste dom det skulle fler bli vegetarianer och man skulle bli tvungen att blanda slaktavfallet i vegetarisk korv och färdigmat!


Men färdigmaten säljs med sexig reklam och sexiga förpackningar till dyra priser. Riktiga biffar ser man sällan i butikerna. De säljs troligen till restauranger eller exporteras. Folket får nöja sig med något som kanske är kött indränkt i äckliga "marinader".

Source: Fox News
Enligt en fransk dokumentär som sändes i Dokument Utifrån på SVT förra veckan kommer efterfrågan på kött att fördubblas inom 40 år. Är kött gjort på insekter en lösning på problemet frågar man sig. Snart får vi T-Bone Steak gjord på maskar. Bon apétit!


Same in engrish with Google Translate:

I saw a telecast on TV 2 Finland tonight which was about fake food. Something that was out of date already for a couple of years ago in Sweden when the secret chef came out with his book.

Today, Finns agree that ham is not smoked, only flavored with flavorings. Dairy ice cream contains almost no cream, no more than five percent. Ham toppings contains no ham, just offal. Light Mayonnaise contains no mayonnaise. Vegetable fat mixture made of curd and animal nutrition. Chicken in honey marinade contains no honey, marinade is made from palm oil and flavorings. Whole grain rye bread containing 50% wheat flour and baked bread in the stores is baked on an industrial dough that may have been frozen for a year.

Slaughterhouses and ready meal factories do not allow any visitors, at least not if you have a film camera. It is quite bloody in slaughterhouses and you do not want to see the body parts that you hide in the sleazy marine markets. We also know many of today's urban youth not to hamburger patties and sausages are made of dead animals. Did they do that would be more vegetarians and they would have to mix the offal of vegetarian sausages and ready meals!

But ready meals sold by sexy advertising, sexy packaging for expensive prices. Real steaks are seldom seen in stores. They probably sold to restaurants or exported. The people may settle for something that is perhaps meat drenched in disgusting "marinades".

According to a French documentary that aired in Documents Based on national television last week, demand for meat will double within 40 years. Is the meat done on insects solve the question you ask yourself. Soon we get T-Bone Steak made from worms.

Bon appetite!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar